Overzicht

Expertise

Wat speelt er allemaal op het gebied van ICT in het basisonderwijs? Lees de blogs over de studiereis In the middle naar de ICT-conferenties SXSWedu en SXSW in Austin.  Of de artikelen met visies van  uiteenlopende experts.  En heb je de digitale ICT-inspiratiekaart met goede voorbeelden uit het land al eens bekeken? 

Blogs over SXSWedu of SXSW

Wat kan er allemaal met ICT en technologie in de klas? Hoe zien de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van VR/AR eruit? Lopen wij erg achter in Nederland, of juist helemaal niet? Lees meer in de blogs van de deelnemers aan de studiereis In the middle naar de ICT-conferentie  SXSWedu of SXSW in Amerika. Deze reis is ontwikkeld binnen het programma Slimmer leren met ICT en vond plaats in het voorjaar van 2018. 

Experts over ICT

Het programma Slimmer leren met ICT laat besturen, schoolleiders, ICT-coördinatoren en leraren graag kennis maken met de nieuwste inzichten over de toepassing van technologie in het onderwijs en het mogelijk maken van meer maatwerk voor leerlingen.  Lees de interviews met uiteenlopende experts, gemaakt naar aanleiding van vijf 'kennissessies' begin 2018 en de 'KICK-bijeenkomsten'. Soms vanuit onverwachte hoek: want wat weet je al over onderwijslogistiek?  Of de inzet van ICT bij IKC-vorming?  De thema's sluiten mooi aan bij de Strategische Agenda van de PO-Raad.  

Inspiratiekaart ICT & Onderwijs

Je hoeft het wiel niet altijd opnieuw uit te vinden: tal van scholen en besturen gingen je voor in de toepassing van ICT in het onderwijs. En ze delen graag hun ervaringen. Kijk daarom eens op de digitale Inspiratiekaart ICT & Onderwijs . Hierop vind je interessante ICT-voorbeelden uit het hele land. Vast ook bij jou in de buurt. Met een korte beschrijving van de case, een filmpje en contactgegevens. Doe er je voordeel mee. 

Meer ICT, minder werkdruk?

Werkdruk is een serieus probleem in het primair onderwijs. Met welke methodes kunnen scholen en besturen werkdruk opsporen en verminderen? En in hoeverre kunnen ICT-oplossingen hieraan bijdragen? Vier basisscholen hebben dit vraagstuk via vier verschillende methodes onderzocht. Doe inspiratie op of gebruik de onderzoeken als vertrekpunt voor je eigen verkenning.